• Посилання скопійовано

Податковий кредит за податковою накладною, не зареєстрованою в Єдиному реєстрі, є неможливим

За результатами перевірки виявлено, що підприємство включило до складу податкового кредиту суму ПДВ на підставі податкової накладної, отриманої від постачальника, який, за даними ДПІ, цю податкову накладну не відобразив у своїх податкових зобов’язаннях. Чи може бути підтверджено перевіркою право на податковий кредит?

Податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях та Реєстрі виданих податкових накладних продавця та Реєстрі отриманих податкових накладних покупця.

Органи ДПС за даними реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, наданих в електронному вигляді, повідомляють платника податку про наявність у таких реєстрах розбіжностей з даними контрагентів. Платник протягом 10 днів після отримання такого повідомлення має право уточнити податкові зобов’язання без застосування штрафних санкцій, передбачених розділом II ПКУ.

Водночас згідно з п. 201.10 ст. 201 ПКУ відсутність факту реєстрації платником податку — продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дають права покупцю на включення сум ПДВ до податкового кредиту та не звільняють продавця від обов’язку включення суми ПДВ, зазначеної у податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»