• Посилання скопійовано

ДПС: як застосовувати нульову ставку ПДВ при міжнародних перевезеннях пасажирів та вантажів

Нульова ставка ПДВ застосовується до операцій з постачання послуг з транзитного перевезення по всьому маршруту перевезення вантажів загалом.

ДПС України роз’яснила питання застосування нульової ставки при здійсненні міжнародних автомобільних перевезень у листі №12804/7/15-3417-05 .

Як вважає ДПС, пільга, визначена пунктом 197.8 ПКУ (нульова ставка ПДВ), застосовується до операцій з постачання послуг з транзитного перевезення по всьому маршруту перевезення вантажів загалом, без поділу його на відрізки у межах митної території України та за межами митної території України.

ДПС зазначила також у роз’ясненні, що перевезення вважається міжнародним, якщо воно здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом.

Відповідно до статті 4 Конвенції про договір міжнародного дорожнього перевезення вантажів (КДПВ) «договір перевезення підтверджується складанням вантажної накладної», саме вона і є перевізним документом, що відображає шлях проходження вантажу від пункту його відправлення до пункту його призначення. Ні Законом «Про автомобільний транспорт», ні іншими нормативно-правовими актами не передбачено оформлення міжнародного перевезення різними документами.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»