• Посилання скопійовано

До податкового кредиту не включається ПДВ, сплачений на митниці за безкоштовні подарунки

Щодо права платника включити до складу податкового кредиту суму ПДВ, сплачену при імпорті безоплатно отриманої від нерезидента продукції, яка в подальшому безоплатно буде поширена на митній території України, ДПС повідомила наступне

НДС, уплаченный при импорте безвозмездно полученных товаров, исчисленный в соответствии с требованиями налогового и таможенного законодательства, включается в состав налогового кредита налогоплательщика при условии использования импортированных товаров в налогооблагаемых операциях в рамках хозяйственной деятельности плательщика налога.

Но НДС, уплаченный (начисленный) в связи с приобретением товаров, которые распространяются в качестве подарков третьим лицам, не включается в состав налогового кредита, поскольку такие расходы не связаны с ведением хозяйственной деятельности (письмо от 27.03.2012 г. № 5434/6/23-50.0114).

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»