• Посилання скопійовано

Включення до ПК суми ПДВ, сплаченої при імпорті безоплатно отриманої від нерезидента продукції

Лист ДПСУ від 27.03.2012 р. №5434/6/23-50.0114 «Щодо права платника включити до складу податкового кредиту суму ПДВ, сплачену при імпорті безоплатно отриманої від нерезидента продукції, яка в подальшому безоплатно буде розповсюджена на митній території України»

ДПС роз'яснила право платника на включення до складу ПК суму ПДВ, сплачену при імпорті безоплатно отриманої від нерезидента продукції, яка в подальшому безоплатно буде розповсюджена на митній території України.

Так, ПДВ, сплачений при імпорті безоплатно отриманих товарів, обчислений відповідно до вимог податкового і митного законодавства, включається до складу ПК платника податку за умови використання імпортованих товарів в оподатковуваних операціях у межах госпдіяльності платника податку.

Витрати на розповсюдження подарунків (крім витрат, пов'язаних із провадженням рекламної діяльності, які регулюються нормами пп. 140.1.5 п. 140.1 ст. 140 ПКУ) є витратами, не пов'язаними з провадженням госпдіяльності (пп. 139.1.1 п. 139.1 ст. 139 ПКУ).

Оскільки витрати на придбання товарів, які розповсюджуються у якості подарунків третім особам, є витратами, не пов'язаними з провадженням госпдіяльності, то сума ПДВ, сплачена (нарахована) у зв'язку з придбанням таких товарів, не включається до складу ПК.
 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»