• Посилання скопійовано

Як пересвідчитися, що товар не є імпортованим

Як покупець може пересвідчитися, що товар не ввезено (імпортовано) на митну територію України, якщо постачальник у податковій накладній не зазначив код товару згідно з УКТ ЗЕД?

Відповідно до п. 201.1 ст. 201 ПКУ платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один із таких способів:
у паперовому вигляді;
в електронній формі з дотриманням умови реєстрації у визначеному законодавством порядку електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних. У такому разі складання податкової накладної у паперовому вигляді не є обов’язковим.
У податковій накладній в окремих рядках зазначаються обов’язкові реквізити, зокрема код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних і ввезених на митну територію України товарів).
Згідно зі ст. 6 Закону України від 12.05.91 р. №1023-XII «Про захист прав споживачів» продавець (виробник, виконавець) зобов’язаний передати споживачу продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію. На товари, що ввозяться на територію України, законодавством має бути передбачено документ, який підтверджує їхню належну якість.
Споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформацію слід надавати споживачу до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Інформація про продукцію не вважається рекламою.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»