• Посилання скопійовано

Увага, проект: нова форма Реєстру виданих та отриманих податкових накладних!

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядку його ведення»

Мінфін оприлюднив проект нової форми Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядку його ведення. Нова редакція форми та Порядку враховує зміни, внесені до норм ПКУ законами України №4834-VІ, №4915-VI, №5083-VI. А саме йдеться про зміни, внесені:

  1. Законом України від 24 травня 2012 року №4834-VІ:

– щодо надання покупцю електронної ПН з дотриманням умови щодо її реєстрації, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації такої ПН у Єдиному реєстрі;
– щодо права на податковий кредит при зміні напряму використання раніше придбаних товарів/послуг з неоподатковуваних/звільнених в оподатковуваних операціях.

  1. до статті 209 «Спеціальний режим оподаткування у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства», — якою врегульовано порядок формування та коригування податкового кредиту за операціями, до яких застосовується такий спеціальний режим;
  2. Законом України від 07.06.2012 р. №4915-VI, — яким передбачено, що митне оформлення імпорту й експорту може здійснюватися з використанням електронної митної декларації;
  3. Законом України від 05.07.2012 р. №5083-VI, — стосовно внесення змін до форми податкової накладної (доповнення її новими реквізитами «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України»).

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Форму реєстру, а також Порядок його ведення дивіться тут >>
Нагадаємо, що Закон №5083-VI зобов’язував Мінфін привести свої нормативні акти у відповідність до останніх змін ПКУ не пізніше 12 листопада (див. Детальніше>> ). До цього часу платники ПДВ мають право користуватися чинними на сьогодні формами обліку ПДВ.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»