• Посилання скопійовано

Мінрегіон вважає, що діяльність ОСББ не оподатковується ПДВ

Лист Мінрегіону від 31.07.2012 р. №8/10-2040-12

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вважає, що виконання ОСББ своєї статутної функції згідно зі ст. 4 Закону про ОСББ щодо забезпечення реалізації прав власників приміщень на володіння та користування загальним майном, належного утримання будинку та прибудинкової території не є здійсненням операцій з постачання товарів або послуг. Також і внески, що надходять ОСББ, є не платою за послуги, а внесками для забезпечення потреб основної діяльності ОСББ. Саме тому такі внески не підлягають оподаткуванню ПДВ, незалежно від їхньої загальної суми за останні 12 календарних місяців.
Як аргумент автори листа навели ст. 181 ПКУ, згідно з якою від оподаткування звільняються доходи ОСББ, отримані у вигляді внесків, коштів або майна, що надходять їм для забезпечення потреб їхньої основної діяльності та у вигляді пасивних доходів.
Проте у згаданій статті йдеться про податку на прибуток.
Нагадаємо, що, на думку ДПСУ, господарська діяльність ОСББ щодо забезпечення власних потреб, зокрема, шляхом укладення договорів з фізичними або юридичними особами, наприклад надання в оренду нежитлових приміщень, є об'єктом оподаткування ПДВ.

На підставі: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»