• Посилання скопійовано

Податківці нагадали про ПДВ-пільги з програмної продукції

Міндоходів оприлюднило листівку «Оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції»

Податківці нагадали про ПДВ-пільги з програмної продукції

Міністерство доходів і зборів на основі Узагальнюючої податкової консультації №536 видало листівку «Оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції».

Податківці нагадали, що для операцій з постачання програмної продукції, тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, запроваджено пільговий режим оподаткування податком на додану вартість, згідно з яким звільняються від оподаткування цим податком операції з постачання програмної продукції. Це визначено пунктом 26-1 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Для цілей цього пункту до програмної продукції відносяться:

- результат комп’ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп’ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів або онлайн-сервісів;

- криптографічні засоби захисту інформації.

Згідно з підпунктом 14.1.225 пункту 14.1 статті 14 ПКУ – будь-який платіж, отриманий як винагорода за користування або за надання права на користування будь-яким авторським та суміжним правом на літературні твори, твори мистецтва або науки, включаючи комп'ютерні програми, інші записи на носіях інформації, відео- або аудіокасети, кінематографічні фільми або плівки для радіо- чи телевізійного мовлення, передачі (програми) організацій мовлення, будь-яким патентом, зареєстрованим знаком на товари і послуги чи торгівельною маркою, дизайном, секретним кресленням, моделлю, формулою, процесом, правом на інформацію щодо промислового, комерційного або наукового досвіду (ноу-хау) для цілей оподаткування визначається як роялті. 

Детальніше читайте в листівці Міндоходів тут >>>

Автор: Волос Наталія

На підставі: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»