• Посилання скопійовано

Ставка ПДВ в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року

Застосування з 1 січня 2014 року ставки ПДВ на рівні 17%, перенесено на 1 січня 2015 року

Ставка ПДВ в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року

Ставка податку на додану вартість від бази оподаткування в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року. Як було передбачено в пункті 10 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - Кодекс) застосування з 1 січня 2014 року ставки ПДВ на рівні 17%, перенесено на 1 січня 2015 року.

З 1 січня 2014 року набрали чинності закони, спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в Україні, спрощення процедур реєстрації платників податків, убезпечення вільного і безоплатного доступу суб'єктів господарювання до інформації з державних реєстрів.

Зокрема, починаючи з 1 січня 2014 року, встановлено:

- право суб’єктів господарювання подавати заяви на добровільну реєстрацію платником ПДВ під час реєстрації бізнесу державному реєстратору або в електронному вигляді до органу Міндоходів (зміни до пункту 183.7 статті 183 Кодексу);

- обов'язок державного реєстратора передавати до органів Міндоходів електронні копії цих заяв, виготовлені шляхом сканування, одночасно із відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця;

- можливість добровільної реєстрації платником ПДВ без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій (зміни до статей 180, 182 Кодексу).

Такі зміни реалізовані законами України від 05 травня 2013 року № 441-VII “Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків”, № 443-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків” та Законом України від 19 грудня 2013 року № 713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків».

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»