• Посилання скопійовано

Повідомлення про дозвіл філіям складати податкові накладні подається щороку

Повідомлення про делегування філіям права складання податкових накладних подається разом із декларацією за перший звітний період щороку і надалі — разом із декларацією за той звітний період, у якому відбулися зміни в переліку філій

Повідомлення про дозвіл філіям складати податкові накладні подається щороку

Відповідно до п. 1 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міндоходів України від 14.01.2014 р. № 10, якщо платник ПДВ має не зареєстровані платниками ПДВ філії чи інші структурні підрозділи, які самостійно здійснюють постачання товарів/послуг і проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то він може делегувати їм право складання податкових накладних. Для цього він повинен присвоїти кожній філії чи структурному підрозділу окремий числовий номер і письмово повідомити про це контролюючий орган за місцем його реєстрації як платника ПДВ.

Повідомлення про делегування філіям (структурним підрозділам) права виписки податкових накладних і ведення частини реєстру отриманих та виданих податкових накладних подається платниками у разі наявності у них філій (структурних підрозділів) разом із декларацією за перший звітний (податковий) період року і надалі — разом із декларацією за той звітний (податковий) період, у якому відбулися зміни в переліку філій (структурних підрозділів) (п. 13 розділу ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міндоходів України від 13.11.2013 р. № 678).

Отже, повідомлення про делегування філіям (у разі їх наявності) права складання податкових накладних подається платниками разом із декларацією за перший звітний (податковий) період щороку і надалі — разом із декларацією за той звітний (податковий) період, у якому відбулися зміни в переліку філій (структурних підрозділів), незалежно від того, який звітний (податковий) період (місячний чи квартальний) він застосовує

Джерело: Вищий адміністративний суд України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»