• Посилання скопійовано

ДФСУ про використання свідоцтв платників ПДВ

Фіскали зауважують, що отримання всіма платниками ПДВ витягу із Реєстру не є обов’язковим

ДФСУ про використання свідоцтв платників ПДВ

У зв’язку із зверненнями платників податків щодо використання свідоцтв про реєстрацію платника ПДВ Державна фіскальна служба у листі  від 31.08.2015 р. № 32216/7/99-99-11-01-01-17 надала роз'яснення.

Зокрема, зазначено, що  свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ могли застосовуватись як витяг з Реєстру до 19.11.2014 р. На сьогодні у випадках, коли законодавство передбачає надання особою витягу з Реєстру чи його копії, копії свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ чи іншого документального підтвердження факту реєстрації платником ПДВ, має надаватись чинний витяг з Реєстру.

Проте фіскали зауважують, що  отримання всіма платниками ПДВ витягу із Реєстру не є обов’язковим.

Дані із Реєстру щоденно оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС. За запитом в електронній формі платнику ПДВ можуть бути надані довідки із Реєстру про реєстрацію його контрагентів як платників ПДВ. Окрім того, платник ПДВ може отримати витяг із Реєстру в електронному вигляді.        

Оперативно отримати дані із Реєстру можна за допомогою таких пошукових електронних сервісів на офіційному веб-порталі ДФС:        

  • рубрика «Дані реєстру платників ПДВ» – дані з Реєстру із зазначенням дати податкової реєстрації, індивідуального податкового номера та терміну дії реєстрації платника ПДВ, у тому числі дані з реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування із зазначенням переліку видів діяльності сільськогосподарського підприємства, на які поширюється дія спеціального режиму оподаткування ПДВ;        
  • рубрика «Анулювання реєстрації платників ПДВ» – інформація про осіб, реєстрацію яких як платників ПДВ анульовано, із зазначенням дати анулювання, причин та підстав для анулювання реєстрації.        

У звязку з цим, втрачає чинність лист Міндоходів від 09.01.2014р. № 150/7/99-99-18-02-01-17 «Щодо окремих питань реєстрації платників ПДВ». 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»