• Посилання скопійовано

Якщо сума на електронному ПДВ-рахунку менша ніж задекларовано: дії платника

Платник податку повинен самостійно забезпечити суму на електронному рахунку ПДВ

Якщо сума на електронному ПДВ-рахунку менша ніж задекларовано: дії платника

Міжрегіональне ГУДФС - Центральний офіс з ОВП у листі від 23.09.2015 р. № 22170/10/28-10-06-11 нагадує, що на електронні ПДВ-рахунки можуть зараховуватися кошти з власного поточного рахунку, а саме з власного поточного рахунку платника в сумах:

- необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до пункту 200-1.3 ПКУ;

- недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку.

Про суму грошових коштів, що є в наявності на електронному ПДВ-рахунку, платник податку може дізнатися з ряд. 1 «Витягу» (форма J1401204). Показник ряд. 1 формується не наростаючим підсумком і показує реальну суму коштів на електронному ПДВ-рахунку на конкретну дату і час надання «Витягу»

Якщо сума на електронному рахунку є меншою ніж сума податку, що задекларована до сплати, платник податку повинен у строки, визначені ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань, забезпечити наявність такої суми на своєму рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»