• Посилання скопійовано

Податківці розповіли про нюанси складання податкових накладних філіями

У разі постачання товарів/послуг філії при складанні податкової накладної у графі "Покупець" разом із найменуванням головного підприємства зазначається найменування такої філії

Податківці розповіли про нюанси складання податкових накладних філіями

ДФС у м. Києві у листі від 06.11.2015 р. №16949/10/26-15-15-01-18 нагадує, що у разі постачання/придбання філією товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства стороною договору, у податковій накладній, крім податкового номера платника податку, додатково зазначається числовий номер такої філії.

Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії самостійно здійснюють постачання товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого вони входять, може делегувати філії право складання податкових накладних. Для цього потрібно кожній філії присвоїти окремий цифровий номер, про що слід письмово повідомити контролюючий орган за місцем реєстрації як платника ПДВ.

При складанні податкової накладної:

 -  в графі "Продавець" зазначаються найменування головного підприємства, зареєстрованого як платник податку, що визначене статутними документами, та найменування такої філії (структурного підрозділу).

у графі "Покупець" разом із найменуванням головного підприємства, зареєстрованого як платник ПДВ, зазначається найменування такої філії (структурного підрозділу), яка фактично є від імені головного підприємства (покупця) стороною договору.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»