• Посилання скопійовано

Послуги нерезидента: коригуємо податкове зобов’язання та кредит

При виникненні підстав для коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту до накладної, складеної у зв’язку з отриманням від нерезидента послуг, складається розрахунок коригування

Послуги нерезидента: коригуємо податкове зобов’язання та кредит

ДФС у Тернопільській області нагадує: якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми ПЗ та ПК постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування.

Коригування податкових зобов’язань відображається, зокрема, у рядку 7 декларації з ПДВ, а коригування податкового кредиту – у рядку 12 декларації з ПДВ.

Таким чином, при виникненні підстав для коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту, визначених ст. 192 ПКУ, отримувачем послуг – платником ПДВ до податкової накладної, складеної у зв’язку з отриманням від нерезидента послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, складається розрахунок коригування, який залишається у такого отримувача послуг.

Коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту на підставі складеного розрахунку коригування відображається одночасно у рядках 7 та 12 декларації з ПДВ, яка подається за звітний (податковий) період, у якому складено такий розрахунок коригування.

Про особливості складання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України, податківці розповіли тут >>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»