• Посилання скопійовано

Уточнюючий розрахунок з ПДВ подано до граничного терміну сплати податку: яку суму сплачувати?

Платник податку подав уточнюючий розрахунок, яким зменшено податкові зобов’язання з ПДВ, задекларовані в декларації, до граничного терміну сплати податкових зобов’язань. Яка сума податкових зобов’язань підлягає сплаті на рахунок у СЕА ПДВ?

Уточнюючий розрахунок з ПДВ подано до граничного терміну сплати податку: яку суму сплачувати?

Фахівці ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.08) зазначили: незалежно від того, що при поданні платником ПДВ уточнюючого розрахунку після граничного терміну подання податкової звітності, але до граничного терміну сплати податкових зобов’язань, відбувається зменшення податкових зобов’язань з ПДВ, задекларованих в декларації за звітний (податковий) період, розрахунки з бюджетом з електронного рахунка будуть здійснені у сумі податку, зазначеній у декларації за звітний (податковий) період.

А тому платник податку у разі недостатності коштів на електронному рахунку для сплати суми ПДВ, задекларованій ним у декларації з ПДВ, повинен у строки, встановлені для самостійної сплати податку до бюджету, перерахувати на електронний рахунок необхідні кошти з власного поточного рахунка.

Надміру зараховані кошти до бюджету повертаються платнику податку на поточний рахунок у порядку, визначеному статтею 43 ПКУДокладніше про це тут >>>

Нагадаємо, що починаючи з лютого 2016 року помилки виправляють вже за допомогою уточнюючого розрахунку нової форми, яка затверджена Порядком №21. Про нюанси його заповнення розповіли податківці тут, а фахівці редакції ДК ось тут (для передплатників).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»