• Посилання скопійовано

Податківці підготували зміни до порядку електронного адміністрування ПДВ

ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ „Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”

Податківці підготували зміни до порядку електронного адміністрування ПДВ

Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість” (завантажити) розроблений у зв’язку із необхідністю врегулювання проблемних питань в частині врахування в СЕА ПДВ сум „клірингу” (розрахунків платника податків з погашення заборгованості з різниці в тарифах).

Так, п. 200-1.3 ПКУ передбачено, що у разі проведення Казначейством розрахунків платника податків з погашення заборгованості з різниці в тарифах, в поповнення рахунка в СЕА ПДВ такого платника враховується в межах проведення розрахунків з податку сума зменшення залишку боргу з ПДВ, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі (далі – картотека), за коригуючими реєстрами.

Порядок та строки врахування сум зменшення картотеки Казначейства в поповнення рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ встановлюються КМУ.

Такий порядок та строки визначені пунктом 9 Порядку електронного адміністрування ПДВ.

Проте, існуючий порядок не дає можливості збільшити поповнення електронного рахунку платника на суму проведених розрахунків у разі зміни картотеки або її відсутності.

За результатами численних зустрічей представників Мінфіну, ДФСУ та Держказначейства прийнято рішення, що єдиним можливим шляхом врегулювання цього питання є внесення змін до пункту 9 Порядку, який визначає порядок взаємодії ДФС та Державної казначейської служби України в процесі збільшення суми поповнення рахунків платників податків в системі електронного адміністрування ПДВ на суму „клірингу”.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

 - поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України;

 - електронну – m.temruk@sfs.gov.ua

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»