• Посилання скопійовано

Курортний ПДВ: порядок оподаткування

Якщо путівка для санаторно-курортного лікування співробітника придбана за рахунок роботодавця, то при її придбанні підприємство матиме право на податковий кредит з ПДВ

Курортний ПДВ: порядок оподаткування

ДФС у Херсонській області зазначила: якщо путівка для санаторно-курортного лікування надається працівнику за рахунок коштів ФСС з ТВП, то в податковому обліку підприємства-роботодавця операції з отримання такої путівки від Фонду та з її передачі працівнику не відображаються (незалежно від того, кому надається путівка  - дорослому, дитині, інваліду чи дорослому із дитиною).

Якщо ж путівка для санаторно-курортного лікування співробітника підприємства та членів його сім'ї придбана за рахунок коштів підприємства-роботодавця, то при придбанні такої путівки підприємство-роботодавець матиме право на податковий кредит з ПДВ, а при постачанні путівки співробітнику має нарахувати податкове зобов'язання, виходячи з договірної вартості путівки.

Однак, податківці зауважують, що звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання придбаних за рахунок коштів підприємства путівок на санаторно-курортне лікування, оздоровлення та відпочинок на території України для дітей (фізичних осіб віком до 18 років), інвалідів, дітей-інвалідів.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»