• Посилання скопійовано

Компенсація транспортного податку лізинговій компанії: чи буде ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку обкладення ПДВ компенсації транспортного податку, що сплачується лізингоотримувачем лізинговій компанії

Компенсація транспортного податку лізинговій компанії: чи буде ПДВ?

ДФСУ у листі від 04.08.2016 р. №16931/6/99-99-15-03-02-15 нагадує, що до бази оподаткування включаються:

- вартість товарів/послуг, які постачаються (за виключенням суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету та/або суми відшкодування орендодавцю - бюджетній установі витрат на утримання наданого в оренду нерухомого майна, на комунальні послуги та на енергоносії),

- та вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податків безпосередньо отримувачем товарів/послуг, поставлених таким платником податку.

Отже, кошти, що отримуються лізинговою компанією від лізингоотримувача у вигляді компенсації витрат на сплату транспортного податку включаються до бази оподаткування ПДВ такої лізингової компанії та оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»