• Посилання скопійовано

Для отримання бюджетного відшкодування слід подати заяву та декларацію

ДФСУ роз'яснила порядок відшкодування ПДВ, сплаченого під час закупівлі матеріалів для виробництва готової продукції, якщо постачання готової продукції звільнено від оподаткування

Для отримання бюджетного відшкодування слід подати заяву та декларацію

ДФС у м. Києві у листі від 21.09.2016 р. №20864/10/26-15-12-02-14 нагадала, що тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України ниток для виготовлення бронежилетів, що класифікуються у товарних підкатегоріях 5402 11 00 00 та 5407 10 00 00 згідно з УКТ ЗЕД.

Тобто операція з увезення пара-арамідної тканини (кевлар) для виготовлення шоломів є об'єктом оподаткування ПДВ та підлягає оподаткуванню за основною ставкою.

До податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Операції з постачання на митній території України готових виробів (шоломів кулезахисних «ТОР», які класифікуються за відповідним кодом товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД 6506 10 80 00) звільняються від оподаткування ПДВ.

Право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. У такій заяві платник податку зазначає про його відповідність або невідповідність критеріям, визначеним п. 200.19 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»