• Посилання скопійовано

Аванс на один товар, а фактично відвантажено інший: складаємо розрахунок коригування

Податківці розповіли, як правильно скласти розрахунок коригування до податкової накладної, якщо після отримання авансу змінюється номенклатура товару в межах отриманої суми

Аванс на один товар, а фактично відвантажено інший: складаємо розрахунок коригування

ДФС у Тернопільській області нагадує, якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зареєстрованому в ЄРПН (п. 192.1 ПКУ).

Порядок складання розрахунку коригування аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних.

Коли після отримання коштів та складання податкової накладної при постачанні товарів відбувається зміна кількості/вартості та номенклатури товарів/послуг в межах отриманої суми (тобто ні товари/послуги, ні кошти не повертаються), постачальник (продавець) на дату постачання товарів/послуг складає розрахунок коригування до податкової накладної, складеної на дату отримання коштів. У ньому він зазначає:

  • одним рядком показники зі знаком «–» щодо товарів/послуг, номенклатура яких виправляється,
  • та другим рядком – зі знаком «+» щодо товарів/послуг, які фактично постачаються на їх заміну.

При цьому у графі 2 зазначається причина коригування – «зміна номенклатури».

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»