• Посилання скопійовано

ДФС наполягає на скороченні операційного дня для реєстрації податкових накладних

Податківці не мають наміру змінювати свою позицію. Це підтверджують у новому листі від 28.10.2016 р. № 23044/6/99-99-08-02-01-15

ДФС наполягає на скороченні операційного дня для реєстрації податкових накладних

Нагадаємо, що у вересні ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних», яким пропонується встановити тривалість операційного дня для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН - щодня з 8 до 19 годиниДокладніше тут>>

Це викликало негативну реакцію бухгалтерів (що видно навіть з кількості коментарів до новини).

Але, здається, для податківців це не аргументи.

Голова Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Мінекономрозвитку Ольга Богданова оприлюднила на свої сторінці у Facebook лист ДФСУ від 28.10.2016 р. №23044/6/99-99-08-02-01-15.

У ньому податківці зазначили, що згідно зі статистичними даними понад 90% від загальної кількості податкових накладних та розрахунків коригувань реєструється в ЄРПН щодня з 8.00 до 19.00 години.

 

Крім того, податківці наголошують, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування має бути здійснена протягом 15 календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов'язань, відображених у ПН та/або РК. Що, напевно, на думку контролерів є достатнім терміном для вчасної реєстрації.

Ольга Богданова просить не залишати так цю ситуацію, писати листи на адресу ДФСУ. Для цього вона навіть наводить текст листа, який можна використовувати як взірець. Цитуємо:

***

"Кому: Державна фіскальна служба України Департамент обслуговування платників

04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, буд. 8, a.plysenko@sfs.gov.ua. 

Зауваження та пропозиції, щодо Проекту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»

09.09.2016 року на сайті ДФСУ розміщено проект Постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних". Проектом постанови передбачається встановлення операційного дня щодня з 8 до 19 години для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до податкової накладної платників податку в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН), замість передбаченого діючою Постановою N 1246, операційного дня з 0 до 23-ї години. 

Вищезазначені зміни призведуть до погіршення умов реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування та порушення принципу зручності виконання платником податкових обов'язків, відповідно до п. 4.3. ст. 4 Податкового Кодексу України. 

Діюча система ЕА ПДВ з початку її впровадження систематично дає технічні збої. Впроваджена система депонування ПДВ передбачає вимивання обігових коштів та ускладнення адміністрування, витребує планування руху грошових коштів для забезпечення необхідної суми на ПДВ електронному рахунку для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування. 

Враховуючи вищезазначене звертаємось до Вас з проханням підтримати позицію бізнесу та експертного середовища та залишити тривалість операційного дня без змін, а саме з 0 до 23-ї години.

Голова Комітету з питань податкової політики Громадської ради при МЕРТ України Богданова О.С."

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»