• Посилання скопійовано

Операції з постачання житлово-комунальних послуг - без ПДВ: законопроект

Зареєстровано законопроект, яким пропонується звільнити від оподаткування ПДВ операцій з постачання житлово-комунальних послуг для побутових споживачів

Операції з постачання житлово-комунальних послуг - без ПДВ: законопроект

31 жовтня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №5321 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо здешевлення вартості житлово-комунальних послуг для побутових споживачів)". Його автором є нардеп Є. Мураєв.

Законопроектом пропонується доповнити пункт 197.1 ПКУ новим підпунктом, яким передбачити звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання житлово-комунальних послуг для побутових споживачів.

Крім того, пропонується доповнити ст. 197 ПКУ новим пунктом, згідно з яким від оподаткування звільняються операції, пов’язані із забезпеченням побутових споживачів природним газом внутрішнього видобутку, зокрема таким, що придбавається для формування ресурсу природного газу для побутових споживачів, а саме операції з:

  • видобування природного газу;
  • виробництва природного газу як товарної продукції, яка відповідає стандартам, що встановлені чинним законодавством України;  
  • транспортування природного газу до споживача.

На думку автора законопроекту, прийняття цього Закону "сприятиме встановленню економічно обґрунтованої ціни на природний газ для населення та призведе до здешевлення вартості житлово-комунальних послуг для побутових споживачів, що, своєю чергою, дозволить знизити рівень соціальної напруги в суспільстві."  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»