• Посилання скопійовано

Продаж за подарунковими сертифікатами: як правильно відобразити в податковій накладній?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку складання податкових накладних підприємством, яке здійснює роздрібну торгівлю з використанням РРО, за операціями з реалізації подарункового сертифіката та у разі оплати таким сертифікатом придбаної продукції

Продаж за подарунковими сертифікатами: як правильно відобразити в податковій накладній?

Податківці у листі від 21.10.2016 р. №22779/6/99-99-15-03-02-15 наголошують: сума реалізації подарункового сертифіката включається до податкової накладної, складеної за щоденним підсумком операцій, на дату такої реалізації ("перша подія"). Оскільки саме такий тип податкових накладних, як правило, складається магазинами роздрібної торгівлі. 

На дату фактичного отримання продукції з оплатою таким подарунковим сертифікатом ("друга подія") вартість такої продукції не включається до податкової накладної, що буде складена за щоденним підсумком операцій на цю дату (але лише у разі, якщо вартість такої продукції дорівнює вартості подарункового сертифікату).

Якщо вартість продукції, що оплачується подарунковим сертифікатом:

перевищує вартість подарункового сертифіката - різниця між вартістю продукції та вартістю сертифіката, яка оплачується покупцем додатково, відображається у податковій накладній, яка складається за щоденним підсумком операцій, на дату фактичного отримання продукції з використанням подарункового сертифіката.

- менше вартості подарункового сертифіката - різниця між вартістю продукції та подарункового сертифіката покупцю не повертається. Тому вважається, що продукцію продано за вартістю, що дорівнює вартості подарункового сертифіката. При цьому податкові зобов’язання, сформовані на дату реалізації подарункового сертифіката ("перша подія"), не коригуються.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»