• Посилання скопійовано

Безоплатна передача житлових будівель з балансу сільгосппідприємства на баланс сільської ради: що з ПДВ?

Податківці роз'яснили порядок оподаткування ПДВ операцій із безоплатної передачі житлових будівель з балансу сільськогосподарського підприємства на баланс сільської ради

Безоплатна передача житлових будівель з балансу сільгосппідприємства на баланс сільської ради: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 13.10.2016 р. №22291/6/99-99-15-03-02-15 наголошує, що операція із безоплатної передачі майна з балансу сільськогосподарського підприємства на баланс сільської ради є операцією з постачання такого майна, яка є об'єктом оподаткування ПДВ.

Водночас відповідно до пп. 197.1.16 ПКУ  звільняються від оподаткування ПДВ операції з безоплатної передачі в державну власність чи комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст або у їх спільну власність об'єктів усіх форм власності, які перебувають на балансі одного платника податку і передаються на баланс іншого платника податку, якщо такі операції проводяться за рішенням КМУ, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прийнятим у межах їх повноважень.

Податківці зауважують, що такий режим звільнення від оподаткування ПДВ застосовується за умови одночасного виконання таких вимог:

  • передаватись повинен об'єкт будь-якої форми власності;
  • передача повинна здійснюватися на безоплатній основі;
  • операція повинна здійснюватися між двома платниками ПДВ або між двома юридичними особами;
  • передача повинна відбуватися виключно у державну чи комунальну власність;
  • операція повинна здійснюватися на підставі прийнятого відповідного рішення Уряду, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»