• Посилання скопійовано

Чи буде податковий кредит за рахунками на опалення минулих періодів

ДФС у Рівненській області розглянула питання щодо включення сум ПДВ в податковий кредит за отримані послуги постачання теплової енергії в гарячій воді без отримання податкової накладної

Чи буде податковий кредит за рахунками на опалення минулих періодів

У листі від 02.12.2016 р. № 2908/10/17-00-12-01-07 податківці зазначили: якщо рахунок за послугу постачання теплової енергії в гарячій воді, який виставляється платнику податку за надану послугу, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, вартість яких визначається за приладами обліку, то такий рахунок для отримувача послуг є підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до складу податкового кредиту, без отримання податкової накладної.

Якщо платником ПДВ у періодах виникнення права на податковий кредит не були включені до ПК суми ПДВ на підставі документів, які без отримання податкової накладної дають право на податковий кредит, то зазначені суми податку можуть бути включені платником до складу податкового кредиту шляхом подання за звітні періоди, в яких виникло таке право, уточнюючих розрахунків (з урахуванням строків давності, передбачених ст. 102 ПКУ).

При цьому у разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації з ПДВ, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути подані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»