• Посилання скопійовано

Замість основної ставки в податковій накладній зазначено нульову: виправляємо помилку

Як виправити помилку платнику, який при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню за основною ставкою, склав податкову накладну на операції з постачання товарів/послуг, які оподатковуються за ставкою 0%, при умові, що в податковій звітності вказана операція відображена правильно?, - роз'яснює ДФС

Замість основної ставки в податковій накладній зазначено нульову: виправляємо помилку

ДФС у ЗІР (категорія 101.17) зазначає, якщо платник податку при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню за основною ставкою, складав податкову накладну на операції з постачання товарів/послуг, які оподатковуються за ставкою 0%, то з метою виправлення помилки він повинен скласти розрахунок коригування до податкової накладної. В цьому розрахунку коригування у полі «Дата складання» слід вказати дату, на яку було виявлено помилку, та у табличній частині зі знаком «-» вказати обсяг операцій з постачання товарів/послуг, що був оподаткований за ставкою 0%, та зі знаком «+» відобразити обсяг операцій, що підлягає оподаткуванню за ставкою 20%. 

Розрахунок коригування треба обов’язково зареєструвати в ЄРПН.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»