• Посилання скопійовано

ДФС про відображення у складі фінрезультату операцій з придбання продуктів харчування

Податківці розглянули питання щодо відображення у складі фінансового результату до оподаткування операцій з придбання продуктів харчування та товарів господарського призначення (засобів гігієни)

ДФС про відображення у складі фінрезультату операцій з придбання продуктів харчування

Податківці у листі від 23.12.2016 р. №27819/6/99-99-15-02-02-15 зазначили, що суми ПДВ, нараховані (сплачені) платником податку у зв'язку із забезпеченням працівників платника податку харчуванням та товарами господарського призначення (засобами гігієни), включаються до складу податкового кредиту за умови наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, митні декларації, інші документи, передбачені п. 201.11 ПКУ).

Якщо вартість зазначених товарів включається до складу витрат та, відповідно, до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об'єктом оподаткування та пов'язані з отриманням доходів, ці товари визнаються такими, що призначаються для використання/використані в господарській діяльності, і додаткового нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ, не здійснюється.

Читайте також: ПДВ-новації 2017 року: аналізуємо зміни 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»