• Посилання скопійовано

Продаж вітчизняних лікарських засобів - без ПДВ: законопроект

Нердепи пропонують внести зміни до Податкового кодексу щодо скасування оподаткування ПДВ операцій з продажу та постачання на території України лікарських засобів вітчизняного виробництва

Продаж вітчизняних лікарських засобів - без ПДВ: законопроект

1 лютого 2017 року у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6012 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування податком на додану вартість операцій з продажу та постачання на території України лікарських засобів вітчизняного виробництва.

Його авторами є колектив нардепів з "Волі народу" - С. Лабазюк, В. Литвин та Я. Москаленко, та "Блоку Петра Порошенка"- І. Мельничук, С. Рудик.

 

Причини виникнення такої ініціативи

Як зазначають законотворці у пояснювальній записці, забезпечення населення лікарськими засобами та належним медичним забезпеченням в Україні є питаннями, що постійно знаходяться в сфері підвищеної уваги і турбують кожного громадянина.

За даними Держстату ціни на ліки за рік зросли на 67,7%.  І це враховуючи складну економічну ситуацію в країні, де державний бюджет потребує наповнення, але не за рахунок такого стрімкого підвищення цін на лікарські засоби для населення, що лише погіршує стан населення. 

Таким чином, наявний стан з цінами на ліки на ринку України є незадовільний і потребує суттєвих змін.

 

Що пропонується?

Законопроектом пропонується доповнити підрозділ 2  розділу  ХХ ПКУ пунктом 38-1 такого змісту:

«38-1. Тимчасово до 31 грудня 2018 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з продажу та постачання на території  України лікарських засобів вітчизняного виробництва, внесених до Державного реєстру лікарських засобів, медичних виробів, внесених до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення та/або введених в обіг відповідно до законодавства у сфері технічного регулювання та оцінки відповідності. 

Порядок продажу лікарських засобів та медичних виробів, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість відповідно до цього пункту, визначається Кабінетом Міністрів України».

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»