• Посилання скопійовано

Аграріям компенсуватимуть втрати, які виникли через блокування ПДВ-рахунків: прийнято закон!

23 березня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника»

Аграріям компенсуватимуть втрати, які виникли через блокування ПДВ-рахунків: прийнято закон!

За документ проголосували 274 нардепа, -повідомляє прес-служба ВРУ.

Законодавчим актом (законопроект №6099) сільськогосподарським товаровиробникам, які до 2017 року застосовували спеціальний режим оподаткування ПДВ:

1) у період до 31.12.2017 року буде збільшено значення суми ПДВ, на яку платник може зареєструвати податкові накладні в ЄРПН на суму коштів, що були перераховані ними у січні 2017 року з поточних рахунків на спеціальні сільськогосподарські рахунки, у розмірі не більше суми, задекларованої до сплати на спеціальні сільськогосподарські рахунки у декларації з податку на додану вартість за грудень 2016 року;

2) у межах суми такого збільшення буде надано право платнику податку подати до ДФС заяву щодо перерахування таких коштів з рахунка в СЕА ПДВ такого платника податку на його поточний рахунок.

Докладніше про це законопроект ми писали тут>>

Закон прийнято з техніко-юридичними правками. Поки що остаточний текст Закону не оприлюднений. Про це повідомимо додатково!

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»