• Посилання скопійовано

Мінагрополітики: Аграрії отримають дотації за лютий

Уряд ухвалив постанову від 22.03.2017 р. № 178, відповідно до якої аграрії зможуть отримати бюджетну дотацію за підсумками діяльності у лютому 2017 року

 Мінагрополітики: Аграрії отримають дотації за лютий

«Уряд та Мінагрополітики прийняли усі необхідні документи для виплати дотацій сільгоспвиробникам. Проте, терміни набуття чинності цих актів передбачають такі виплати лише за підсумками березня. Для того, щоб виробники змогли отримати кошти за лютий, було прийнято відповідне рішення і ухвалено постанову», - зазначила заступник Міністра Олена Ковальова, коментуючи прийняття документу.

Документом передбачається, як винятокнадати право на отримання бюджетної дотації за підсумками роботи у лютому 2017 року сільгосптоваровиробникам, які станом на 31 грудня 2016 року перебували у реєстрі спецрежиму ПДВ, та станом на 1 березня 2017 року були платниками ПДВ та здійснювали діяльність відповідно до п. 3 Ст. 16-1 Закону "Про державну підтримку сільського господарства України".

Крім того, постановою затверджується таблиця відповідності КВЕДів до кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД. У законі «Про державну підтримку сільського господарства України», дотація передбачена виробникам відповідно до КВЕД. Але у податкових документах, на підставі яких розраховується розмір дотації, зазначаються коди товарів згідно з УКТ ЗЕД. Така відповідність надасть ДФС можливість адміністрування бюджетних дотацій аграріям.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»