• Посилання скопійовано

Затверджено розподіл сум відшкодування ПДВ між Тимчасовим та звичайним реєстром заяв

Кабмін затвердив розподіл сум бюджетного відшкодування ПДВ між Тимчасовим реєстром заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, поданих до 1 лютого 2016 р., за якими станом на 1 січня 2017 р. суми податку не відшкодовані з бюджету, та Реєстром заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ

Затверджено розподіл сум відшкодування ПДВ між Тимчасовим та звичайним реєстром заяв

Кабмін постановою від 29.03.2017 р. № 189 встановив, що  відшкодування узгоджених сум ПДВ, зазначених у Тимчасовому реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, поданих до 1 лютого 2016 р., за якими станом на 1 січня 2017 р. суми податку не відшкодовані з бюджету, здійснюється в хронологічному порядку відповідно до черговості надходження заяв про повернення таких сум в межах сум, визначених Законом про держбюджет на відповідний рік.

Рішення прийняте для реалізації законодавчих новацій, запроваджених Законом №1797. Про це докладно ми розповідали тут>>

Постановою передбачено, що місячний обсяг бюджетного відшкодування за Тимчасовим реєстром не може перевищувати 2,8% суми бюджетного відшкодування за попередній календарний місяць за Реєстром заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ.

Внесення даних та ведення Тимчасового реєстру здійснюватиметься у порядку, визначеному статтею 200 ПКУ та постановою КМУ від 25.01.2017 р. № 26.

 Постанова набирає чинності з 1 квітня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»