• Посилання скопійовано

Бюджетні дотації аграріям виплатять за рахунок конфіскованих коштів

Затверджено Порядок розподілу у 2017 році конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення

Бюджетні дотації аграріям виплатять за рахунок конфіскованих коштів

Порядок, затверджений Постановою КМУ від 19.04.2017 р. № 272,  визначає механізм розподілу у 2017 році конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення (за винятком конфіскованих облігацій внутрішньої державної позики, вся сума яких за номінальною вартістю відноситься на зменшення державного боргу з одночасним погашенням зобов’язань за цими облігаціями).

Так, розподіл конфіскованих коштів здійснюватиметься Казначейством щотижнево по мірі їх надходження між бюджетними програмами головних розпорядників коштів пропорційно до затверджених у Державному бюджеті України на 2017 рік показників.

Зокрема, 2,5 млрд грн (або 22% від загального обсягу спецконфіскату) надходитиме до спецфонду для бюджетної програми підтримки аграріїв. Таким чином, бюджетна дотація буде виплачена у повному обсязі відповідно до заявлених цифр.

«Суттєва частина підтримки за новою програмою щодо виплати дотацій – це питання спецфонду. Сьогодні ми вже можемо говорити, що це питання вирішено. Уряд прийняв рішення, за яким спецфонд наповнений.  Всі цифри, які ми декларували щодо держпідтримки на 2017 року, це вже існуючі кошти», - повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Згідно з прийнятим Порядком розподілу Державним бюджетом на 2017 рік передбачено доходи від спецконфіскату загальним обсягом 11579,0 млн грн, з яких Мінагрополітики - 22,2 %, або 2 579,0 млн грн.

«На сьогодні спецфонд наповнений грошима відповідно до прийнятих рішень. Тому питання квазіакумуляції, яке було найбільш болюче в плані наповнення, вже закрите. Аграрії отримають дотації у повному обсязі», - прокоментував Тарас Кутовий.

Також Міністр нагадав, що за новою програмою вже відпрацьовано перший місяць і розподілено 79 млн грн. Про це більше тут>>

***

Читайте також:

Бюджетні дотації с/г виробникам: критерії відбору та порядок подання заяви 

Дотація для сільгосптоваровиробників у 2017 році: відеоогляд від ДФС

Уряд затвердив автоматичний розподіл дотацій аграріям

Бюджетні дотації для сільгоспвиробників: постанова КМУ

Як розподілятимуть дотації агровиробникам

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»