• Посилання скопійовано

Перші виплати за новим механізмом відшкодування ПДВ - 11 млн грн

Мінфін відзвітував про перші виплати за новим механізмом відшкодування ПДВ на суму понад 11 млн грн

Перші виплати за новим механізмом відшкодування ПДВ - 11 млн грн

Мінфін повідомив, що  26 квітня 2017 року Державна казначейська служба відшкодувала перший транш в рамках функціонування нового автоматичного реєстру відшкодування ПДВ 2704 платникам на загальну суму 9946,4 млн грн (99,9% від визначеної суми). Лише 13 платників не отримали кошти на загальну суму 5,969 млн грн у зв'язку з невірними реквізитами отримувача ( банк отримувача було ліквідовано).

27 квітня 2017 року Державна казначейська служба відшкодувала 111 заявок на загальну суму 1133,3 млн грн.

Також, на черзі в реєстрі наступний транш 70 заявок на відшкодування ПДВ на загальну суму 196,8 млн грн, який планується відшкодувати на рахунки платникам 28 квітня 2017 року.

Відшкодування відбувається у повному обсязі без будь-яких збоїв та проблем. Всі транзакції проводяться вчасно, як це і передбачає робота нової системи. Маніпуляції з відшкодуванням і дискримінація бізнесу через непрозорі схеми повернення ПДВ тепер є неможливими. Весь процес є відкритим для платників податку — кожен може моніторити інформацію щодо стану заявок в онлайн-режимі.

Мінфін відкритий до зворотнього зв’язку та пропозицій щодо роботи реєстру. Залишайте свої коментарі та пропозиції на спеціальному форумі.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»