• Посилання скопійовано

Порядок оподаткування операцій з купівлі-продажу дитячих оздоровчих путівок

ДФС роз'яснила порядок оподаткування ПДВ та податком на прибуток операцій з купівлі-продажу дитячих оздоровчих путівок

Порядок оподаткування  операцій з купівлі-продажу дитячих оздоровчих путівок

Оподаткування податком на прибуток

ДФС у Дніпропетровській області зауважує, що розділом III ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці при здійсненні операцій з купівлі–продажу путівок в дитячий оздоровчий комплекс іншого підприємства.

Отже, облік таких операцій ведеться за правилами бухгалтерського обліку та таким чином впливає на формування фінансового результату до оподаткування та об’єкта оподаткування податком на прибуток.

Щодо ризиків ведення бухгалтерського обліку при відображенні господарських операцій з купівлі – продажу путівок податківці рекомендують звернутися до Міністерства фінансів України.

 

 Оподаткування ПДВ

Податківці розглянули стуацію, коли підприємство планує придбати у Публічного акціонерного товариства (ПАТ), яке має у власності заміський дитячий оздоровчий комплекс (ДОК), оздоровчі путівки за договорами купівлі-продажу з переходом права власності на ці путівки. В подальшому підприємством буде здійснюватись реалізація зазначених путівок як юридичним особам, так і громадянам.

Враховуючи вищенаведене, у разі продажу ПАТ путівок на оздоровлення з відповідною ознакою щодо продажу путівок фізособам до 18 років, інвалідам та дітям-інвалідам (як безпосередньо фізичним особам так і через юросіб), буде застосовуватись режим звільнення від оподаткування ПДВ.

Тобто, визначальним критерієм для звільнення від оподаткування ПДВ є реалізація путівок, призначених для  фізичних осіб до 18 років, інвалідів та дітей-інвалідів.

Враховуючи це, в подальшому при реалізації  ТОВ оздоровчих з наявною відповідною ознакою щодо продажу фізичнім особам до 18 років, буде застосовуватись режим звільнення від оподаткування ПДВ.

При цьому за вказаними операціями підприємству необхідно врахувати положення п. 198.5 ПКУ.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»