• Посилання скопійовано

Суми ПДВ-відшкодування зараховуються у рахунок сплати платежів, які сплачуються до держбюджету повністю

Органи ДФС зараховують суми бюджетного відшкодування ПДВ у рахунок сплати податкового зобов'язання або погашення податкового боргу лише з платежів, які сплачують повністю до держбюджету (акцизний податок, рентна плата, ПДВ тощо)

Суми ПДВ-відшкодування зараховуються у рахунок сплати платежів, які сплачуються до держбюджету повністю

ДФС у листі від 21.03.2017 р. №882/4/99-99-12-03-02-13 звертає увагу, що нормами ПКУ передбачено право на зарахування сум бюджетного відшкодування з ПДВ лише на сплату грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з платежів, які повністю сплачуються до державного бюджету.

Водночас протягом останніх років з метою децентралізації та забезпечення наповнення місцевих бюджетів ВРУ внесено низку змін щодо розподілу надходжень платежів, які раніше сплачувалися до державного бюджету, між різними бюджетами. Зокрема, на сьогодні загальнодержавні платежі (такі як податок на прибуток, ПДФО тощо), розподіляються в різних пропорціях до державного та місцевого бюджетів.

ДФС повідомляє, що керуючись нормами податкового та бюджетного законодавства, за заявами платників податків здійснюються зарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу лише з платежів, які сплачують повністю до державного бюджету (акцизний податок, рентна плата, ПДВ тощо).

Своєю чергою, Мінфін у листі від 21.04.2017 р. №35130-12-10/11072 також зазначив, що зарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з платежів, надходження яких розподіляються у пропорціях як до державного, так і до місцевих бюджетів, положеннями ПКУ не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»