• Посилання скопійовано

Право на податковий кредит за податковими накладними без кодів послуг, складених до 16 березня та після цієї дати

Податківці у новому листі розповіли про долю податкових накладних без кодів послуг, складених до 16 березня та після цієї дати. З’ясуємо деталі

Право на податковий кредит за податковими накладними без кодів послуг, складених до 16 березня та після цієї дати

Коментар до листа ДФСУ від 18.05.2017 р. №270/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

У листі податківці нагадали, що форма податкової накладної (далі - ПН) до 16 березня  не містила окремого поля для відображення коду послуги згідно з ДКПП. Тому, на їхню думку, відсутність такого коду послуги згідно з ДКПП у податковій накладній, складеній за операцією з постачання послуг та зареєстрованій в ЄРПН до 16.03.2017 р. (по 15.03.2017 р. включно):

  • не визначається як помилка, допущена при складанні такої податкової накладної,
  • не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Тобто виправляти ці помилки шляхом складання розрахунку коригування до ПН постачальникам не потрібно. 

А от  починаючи з 16.03.2017 р., з дати складання ПН за новою формою, помилка у коді послуг або його відсутність призводить до наслідків. Податківці у листі вказують: якщо у податковій накладній, складеній платником податку - постачальником за операцією з постачання послуг і зареєстрованій в ЄРПН, допущено помилку в обов’язковому реквізиті "код послуги згідно з ДКПП", така помилка не дає можливості у повній мірі ідентифікувати здійснену операцію. Отже, право на формування податкового кредиту на підставі такої податкової накладної у платника податку-отримувача відсутнє.

Тож покупцям у разі незазначення або помилкового зазначення постачальниками коду послуг у ПН, складених після 16 березня, слід звернутися до своїх постачальників для виправлення цих помилок, щоб мати право на податковий кредит за такими ПН. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»