• Посилання скопійовано

Чи ведеться окремий облік і нумерація податкових накладних з кодом "2"

Податківці роз'яснили, що чинним законодавством не передбачено ведення окремого обліку і нумерації податкових накладних, у другій частині порядкового номера яких проставлено код «2» (складені платниками ПДВ, включеними до Реєстру отримувачів бюджетної дотації), а тому такі накладні нумеруються у загальному порядку

Чи ведеться окремий облік і нумерація податкових накладних з кодом "2"

Як зазначила ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу "ЗІР", відповідно до п. 201.10 ПКУ на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ термін.

У податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема, порядковий номер податкової накладної.

Згідно з п. 6 Порядку №1307, облік (нумерація) складених податкових накладних ведеться платником ПДВ у довільних формі та порядку.

Не допускається складання платником ПДВ за однією датою податкових накладних з однаковим порядковим номером.

Порядковий номер податкової накладної не може починатись на «0».

Платники ПДВ, включені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, у разі здійснення операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених п. 16-1.3 № 1877-IV  складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «2».

Таким чином, чинним законодавством не передбачено ведення окремого обліку і нумерації податкових накладних, у другій частині порядкового номера яких проставлено код «2» (складені платниками ПДВ, включеними до Реєстру отримувачів бюджетної дотації), а тому нумерація таких податкових накладних здійснюється у загальному порядку.

***

Читайте також:

Заповнення податкових накладних та декларації з ПДВ сільгосптоваровиробниками

Розрахунок бюджетної дотації - на прикладі від Мінагрополітики 

Усі новини на тему>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»