• Посилання скопійовано

Як оподатковуються ПДВ операції з постачання послуг

Порядок оподаткування ПДВ операцій платника податку з постачання послуг безпосередньо залежить від місця постачання таких послуг

Як оподатковуються ПДВ операції з постачання послуг

ДФСУ у листі від 29.06.2017 р. №872/6/99-99-15-03-02-15/IПК нагадує, що пунктами 186.2 — 186.4 ПКУ встановлено категорії послуг, місце постачання яких визначається залежно від місця реєстрації постачальника або отримувача відповідних послуг або від місця фактичного надання відповідних послуг.

Отже, порядок оподаткування ПДВ операцій платника податку з постачання послуг безпосередньо залежить від місця постачання таких послуг. Місцем постачання послуг, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 ПКУ, є місце реєстрації постачальника.

Якщо платник податку здійснює операції з постачання послуг, перелічених у пунктах 186.2 і 186.3 ПКУ, то з метою оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг вважається місце, в якому отримувач таких послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання.

Якщо послуги, які постачаються платником податку, не належать до категорії послуг, перелічених у пунктах 186.2 і 186.3 ПКУ, то з метою оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг є місце реєстрації постачальника послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»