• Посилання скопійовано

Чи можна реєструвати податкову накладну в ЄРПН, якщо граничний день реєстрації є вихідним чи святковим

Реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування у ЄРПН здійснюється не пізніше календарного дня (включно), передбаченого п. 201.10 ПКУ, залежно від періоду складання ПН/РК

Чи можна реєструвати податкову накладну в ЄРПН, якщо граничний день реєстрації є вихідним чи святковим

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу "ЗІР" нагадує, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням таких граничних строків:

  • для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, - до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;
  • для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, - до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.

Враховуючи зазначене, реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється платником ПДВ не пізніше календарного дня (включно), передбаченого п. 201.10 ПКУ залежно від періоду складання податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної.

Пунктом 3 Порядку № 1246 передбачено, що операційний день триває з 0 до 23-ї години.

Порушення платниками ПДВ граничних термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ, та розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЄРПН, тягнуть за собою накладення на платників ПДВ, на яких покладено обов’язок щодо такої реєстрації, штрафу у розмірі, визначеному ст. 120-1 ПКУ.

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Несвоєчасна реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування - від А до Я 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»