• Посилання скопійовано

Держказначейство про відображення операцій з ПДВ у фінансовій звітності бюджетників

Ця інформація наводиться у фінансовій звітності у рядку 1162 «Грошові кошти та їх еквіваленти розпорядників бюджетних коштів та державних цільових фондів у казначействі» та рядку 1540 «Поточні зобов'язання за платежами до бюджету» Балансу (форма № 1-дс)

Держказначейство про відображення операцій з ПДВ у фінансовій звітності бюджетників

Держказначейство у листі від 12.07.2017 № 16-08/684-11578 зазначило, що відображення в обліку операцій із оприбуткування придбаних виробничих запасів та інших нефінансових активів, відображення сум ПДВ, якщо податок включено до податкового кредиту, здійснюється відповідно до пунктів 3.1 та 3.2 Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов'язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами.

Відображення в бухобліку операцій із перерахування до Державного бюджету України податків і зборів відповідно до законодавства здійснюється згідно з пунктом 5.8 Типової кореспонденції.

Відповідно ця інформація наводиться у фінансовій звітності у рядку 1162 «Грошові кошти та їх еквіваленти розпорядників бюджетних коштів та державних цільових фондів у казначействі» та рядку 1540 «Поточні зобов'язання за платежами до бюджету» Балансу (форма № 1-дс).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»