• Посилання скопійовано

Зупинення реєстрації податкових накладних - окремі відповіді на запитання від ДФСУ

Податківці у нових листах приділили увагу деяким питанням, які виникають при зупиненні реєстрації ПН та РК в ЄРПН

Коментар до ІПК ДФСУ від 25.07.2017 р. №1361/6/99-99-07-04-06-15/ІПК

та від 25.07.2017 р. № 1362/6/99-99-07-04-06-15/ІПК

Щодо відповідності кодів товарів та послуг для виробника та  подання Інформації

У листі №1361/6/99-99-07-04-06-15/ІПК податківці спробували відповісти на питання щодо відповідності кодів товарів та послуг для виробника.

На жаль, конкретних відповідей з цих питань у листі не наведено. В ньому тільки вказані Порядок подання інформації за встановленою формою у разі зупинення реєстрації ПН та РК, а також порядок проведення моніторингу. А також нагадується, як проводиться Моніторинг зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН.

Відповідно до п. 2 Критеріїв оцінки ступеня ризиків моніторинг здійснюється ДФС на підставі:

  • аналізу даних звітних показників платника податку;
  • наявної податкової інформації;
  • інформації, поданої платником податку за формою згідно з додатком до наказу, яка відображає специфіку господарської діяльності платника податку окремо за кожним видом економічної діяльності, якщо така інформація врахована Комісією ДФС. Тобто в формі Інформації має бути заповнено стільки рядків, скільки видів діяльності за кодами КВЕД підприємство здійснює.

У підкатегорії 101.17 "ЗІР" податківці зазначили, що заповнення граф Таблиці даних платника податків здійснюється наступним чином:

- у графі 2 зазначається вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);

- у графі 3 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП, що на постійній основі  придбаваються (отримуються) платником податку;

у графі 4 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно ДКПП, що на постійній основі постачаються (виготовляються) платником податку.

А от у іншому роз’ясненні у підкатегорії 101.17 "ЗІР" вказано, що підтвердженням про отримання Таблиці є перша квитанція (квитанція про доставку). Після обробки та розгляду Комісією ДФС Таблиці платнику протягом 5 робочих днів направляється друга квитанція, в якій зазначається інформація про результат розгляду (врахування/неврахування інформації).

Про нього податківці вже роз’яснювали багато разів, наприклад тут, тут  та тут .

В листі згадуються норми п. 5 та 6 Критеріїв, за якими ПН та РК підлягають моніторингу та проводиться вже зупинення реєстрації ПН.

Щодо відповідності кодів товарів та послуг для виробника у листі так нічого й не вказано. В іншому роз’ясненні податківці зауважували, що в Інформації від виробника має міститись специфіка його діяльності. Детально про це тут.

 

Щодо тривалості операційного дня

В листі від 25.07.2017 р. № 1362/6/99-99-07-04-06-15/ІПК податківці розповіли про тривалість операційного дня та форму для подання Інформації та Повідомлення.

Згідно з пунктом 3 Постанови № 1246 операційний день для реєстрації ПН та РК в ЄРПН триває з 0 до 23-ї години.

 

Форма подання Інформації та Повідомлення

Відповідно до пункту 4 Критеріїв інформація за встановленою формою подається платником податку в електронному вигляді засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС, з урахуванням вимог законів України "Про електронний цифровий підпис", "Про електронні документи та електронний документообіг" та нормативно-правового акта щодо порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

 

Що ще можна прочитати на цю тему?

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»