• Посилання скопійовано

Депутати ініціюють продовження тестового режиму блокування податкових накладних

З метою усунення проблем, які виникли у підприємств реального бізнесу у зв’язку з недосконалістю процедур системи блокування реєстрації ПН/РК в ЄРПН, на засіданні Комітету ВРУ вирішено терміново напрацювати зміни до нормативно-правових актів, які регулюють процеси блокування

Депутати ініціюють продовження тестового режиму блокування податкових накладних

5 вересня 2017 року у Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики відбулося обговорення ситуації, яка склалася в результаті впровадження блокування реєстрації податкових накладних в ЄРПН.

В обговоренні прийняли участь народні депутатів України Острікова Т.Г., Продан О.П., Долженков О.В, Кірш О.В. та інші народні депутати України, Державний секретар Міністерства фінансів України Капінус Є.В., посадові особи Міністерства фінансів України, директор Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Чмерук М.О. та інші посадові особи Державної фіскальної служби України, представники Ради бізнес омбудсмена, малого та середнього бізнесу та громадських організацій.

Під час зустрічі представники бізнесу донесли до народних депутатів України, посадових осіб Мінфіну, ДФСУ гостроту проблем, які виникли у підприємств реального бізнесу у зв’язку з недосконалістю процедур системи блокування реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

За результатами обговорень учасники домовилися терміново  напрацювати зміни до нормативно-правових актів, які регулюють процеси блокування реєстрації податкових накладних в ЄРПН, зокрема, з метою усунення проблем реального бізнесу, що обговорювалися у ході зустрічі.

 

UPD 07/09/2017 

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Н. Южаніної, у результаті обговорення у Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики 5 та 6 вересня 2017 р. прийнято рішення ініціювати продовження тестового режиму блокування податкових накладних.

«Якщо до п’ятниці, 8 вересня, система зупинення податкових накладних не запрацює належним чином, ми терміново розробимо і в наступний понеділок зареєструємо законопроект щодо продовження тестового режиму до кінця року», — зазначила Голова Комітету Ніна Южаніна. За її словами, у документі планується передбачити, що всі так звані проблемні податкові накладні буде розблоковано і зареєстровано.

Надалі ж до питання зупинення реєстрації податкових накладних можна буде повернутися лише після нового року. «Це єдиний швидкий вихід із ситуації", — підкреслила Ніна Южаніна.

***

Новини на тему:

Блокування реєстрації податкових накладних: перша судова практика  

Блокування ПН/РК: 20 питань та відповідей від редакції у новому спецвипуску! 

Наслідки блокування реєстрації податкових накладних: нові відповіді від ДФС 

Більше новин на тему тут>>

Джерело: Комітет ВРУ з податкової та митної політики

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»