• Посилання скопійовано

Чи можна скласти зведену податкову накладну за постачаннями кінцевим споживачам

ДФСУ розглянула питання щодо можливості складання платником ПДВ - постачальником товарів/послуг зведених податкових накладних у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг незареєстрованим платникам ПДВ (кінцевим споживачам) та якщо постачання має безперервний або ритмічний характер

Чи можна скласти зведену податкову накладну за постачаннями кінцевим споживачам

ДФСУ у листі від 11.09.2017 р. №1895/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадує, що операція платника ПДВ з постачання товарів/послуг за готівкові кошти кінцевому споживачеві (не зареєстрованому як платник ПДВ), розрахунки за які проводяться через касу/РРО або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок постачальника), зокрема реалізація товарів у мережах магазинів роздрібної торгівлі такому кінцевому споживачеві, не може розцінюватись як постачання товарів, що має безперервний або ритмічний характер.

Отже, за вказаними операціями платник ПДВ - постачальник товарів зобов'язаний скласти податкову накладну за щоденними підсумками операцій, як це передбачено нормами п. 201.1 ПКУ.

Про це податківці говорять уже не вперше. Зокрема, читайте тут>>

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»