• Посилання скопійовано

Завдяки роботі СМКОР сплата податку на додану вартість суттєво збільшилась - ДФСУ

Ефективна робота системи моніторингу ризиків та блокування накладних дозволила значно збільшити надходження з податку на додану вартість до бюджету

Завдяки роботі СМКОР сплата податку на додану вартість суттєво збільшилась - ДФСУ

Про це повідомив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Громадської ради при ДФС.

За його словами, запуск СМКОР дозволив перекрити низку лазівок, які використовувались для створення фіктивного податкового кредиту.

«Завдяки роботі СМКОР сплата податку на додану вартість суттєво збільшилась. Кошти, які раніше знаходилися «в тіні», сьогодні надходять до бюджету. Про це свідчить динаміка зборів з податку на додану вартість», - зазначив Мирослав Продан.

 

Статистика від ДФСУ

Загалом з початку роботи системи моніторингу ризиків та блокування накладних (з 03.07.2017 р.) в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано понад 59 млн податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ майже 332,6 млрд грн. 

За період роботи СМКОР зупинена реєстрація 216,8 тис. податкових накладних/розрахунків коригування на суму 3,6 млрд грн.

З кожним днем питома вага заблокованих податкових накладних зменшується. Якщо за перший тиждень роботи системи відсоток зупинених становив 1,1%, то на сьогодні цей показник складає 0,37% до загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, що реєструвалися.

Станом на 28 вересня 2017 року комісією ДФС прийнято до розгляду майже 148,4 тис. повідомлень з підтвердженням реальності проведених операцій по зупиненим податковим накладним від 10 тис. платників. За результатами розгляду вже прийнято рішення по 137,8 тис. документів. 

Так, позитивні рішення винесено по понад 98,3 тис. податкових накладних, відмовлено у реєстрації – 39,5 тис.

***

Читайте також:

Проблеми з реєстрацією ПН: остання судова практика 

Що змінить законопроект про продовження тестового режиму системи блокування ПН 

 Мінфін розробив рішення, яке спростить реєстрацію податкових накладних 

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»