• Посилання скопійовано

Блокування ПН не впливає на визнання покупцем витрат в обліку

Податківці розглянули питання щодо правомірності віднесення до витрат при визначенні фінансового результату до оподаткування та, відповідно, об'єкту оподаткування податком на прибуток операцій, за якими оформлені податкові накладні продавцем у разі відмови у реєстрації таких накладних в ЄРПН

Блокування ПН не впливає на визнання покупцем витрат в обліку

ДФС у Чернігівській області у листі від 06.11.2017 р. № 2526/ІПК/10/25-01-12-02-06 роз'яснила, що підставою для формування витрат для визначення об'єкту оподаткування податком на прибуток, є первинні документи, які складені відповідно до вимог чинного законодавства.

Податкова накладна є не первинним, а податковим документом, на підставі якого формуються дані податкового обліку з ПДВ.

Таким чином,  відмова у реєстрації податкових накладних продавця в ЄРПН не є підставою для невіднесення покупцем до складу витрат при визначенні фінансового результату до оподаткування податком на прибуток за такою операцією. Звісно, за наявності первинних документів, складених відповідно до вимог чинного законодавства, які підтверджують реальність господарської операції.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»