• Посилання скопійовано

Яка дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ у разі постачання неоплачених товарів

Датою виникнення ПЗ з ПДВ в такому випадку вважається дата, на яку припадає початок передачі товару від постачальника або безпосередньо покупцю, або організації, яка здійснюватиме доставку покупцю цього товару

Яка дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ у разі постачання неоплачених товарів

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 03.11.2017 р. №2509/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула звернення щодо визначення дати виникнення податкових зобов’язань з ПДВ при здійсненні операцій з постачання товарів, оплата яких ще не відбулася, якщо таке постачання здійснюється залізничним транспортом на умовах постачання, визначених офіційними правилами тлумачення торговельних термінів Міжнародної торгової палати ІНКОТЕРМС.

Податківці зазначили, що з метою оподаткування ПДВ при здійсненні операцій з постачання товарів, оплата за які не відбулася і постачальник не визначає податкові зобов'язання за касовим методом, датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ вважається дата, на яку припадає початок передачі товару від постачальника або безпосередньо покупцю, або організації, яка здійснюватиме доставку покупцю цього товару будь-яким способом (перевезення, пересилання тощо).

Підтвердженням дати, на яку припадає початок передачі (переміщення) товару, є дата, вказана у документах на перевезення (переміщення, пересилання) товару, які відповідно до статті 307 ГКУ оформляються в установленій формі із складанням комплекту перевізних документів з урахуванням виду транспорту, яким здійснюється перевезення.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»