• Посилання скопійовано

Загальний порядок реєстрації ПН в ЄРПН не застосовуватиметься до виробників електронергії: прийнято закон

9 листопада ВРУ прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України»

Загальний порядок реєстрації ПН в ЄРПН не застосовуватиметься до виробників електронергії: прийнято закон

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України» (законопроект №6005-д) підтримали 239 народних депутатів. Нагадаємо, що ініціаторами цих змін були Н. Южаніна та М. Єфімов. Про це ми розповідали тут>>

Як повідомляє прес-служба ВРУ, Законом встановлено для стабілізації розрахунків не застосовувати загальний порядок реєстрації податкових накладних в ЄРПН для платників податку на Оптовому ринку електричної енергії України. 

Законом, зокрема, передбачено, податкові накладні, складені і не зареєстровані в ЄРПН з 01.07.2015 року до дати набрання чинності законопроекту, виробниками електричної енергії, що здійснюють постачання ДП “Енергоринок” вважати зареєстрованими в ЄРПН без застосування штрафних санкцій за порушення строків реєстрації, та такими, що надають право формування податкового кредиту ДП “Енергоринок”.

Перелік виробників електричної енергії та Перелік податкових накладних, на які поширюватиметься зазначений порядок, визначатиме і затверджуватиме Кабінет Міністрів України.

Законом надається право платникам податку, без обмеження будь-яких термінів та категорій платників податку, реєструвати податкові накладні у ЄРПН на суму грошових зобов'язань або податкового боргу, розстрочених або відстрочених на підставі рішення контролюючого органу або суду (збільшувати показник ?Накл у формулі на суму податкових зобов'язань, задекларованих до сплати у податковій декларації але фактично не сплачених до бюджету).

Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань податкової та митної політики і техніко-юридичними правками. Поки що остаточного тексту  не оприлюднено.

Згідно з текстом законопроекту, цей Закон набере чинності з дня наступного за днем його опублікування. Проте поки що очікуємо підпис Президента.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»