• Посилання скопійовано

Як заповнити код товару згідно з УКТ ЗЕД у податковій накладній, якщо походження товару невідоме

Для визначення походження товару та коду товару згідно з УКТ ЗЕД податківці рекомендують звернутися до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень)

Як заповнити код товару згідно з УКТ ЗЕД у податковій накладній, якщо походження товару невідоме

ДФСУ у листі від 16.11.2017 р. № 2645/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадує, що обов’язковим реквізитом податкової накладної, зокрема, є код товару згідно з УКТ ЗЕД, для послуг - код послуги згідно з ДКПП. Докладніше про це читайте в аналітичних матеріалах тут і тут.

Платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з ДКПП неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду.

Коди товарів згідно з УКТ ЗЕД затверджено Законом "Про Митний тариф України".

Згідно з пунктом 1 статті 11 Закону №671 торгово-промислові палати мають право проводити на замовлення українських та іноземних підприємств експертизу, контроль якості, кількості, комплектності товарів (у тому числі експортних та імпортних) і визначати їх вартість; засвідчувати і видавати сертифікати про походження товарів, сертифікати визначення продукції власного виробництва підприємств з іноземними інвестиціями та інші документи, пов’язані зі здійсненням зовнішньоекономічної діяльності.

Методичні та експертні документи, видані ТПП в межах їх повноважень, є обов'язковими для застосування на усій території України.

Тому для визначення походження товару та коду товару згідно з УКТ ЗЕД податківці рекомендують звернутися до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень).

Нагадаємо, що про можливість оперативного надання послуг з визначення кодів за УКТ ЗЕД/ДКПП свого часу повідомляла й Торгово-промислова палата України. Про це тут>>

Також звертаємо увагу, що 17 листопада 2017 р. у ВРУ зареєстровано урядовий  законопроект №7306 з метою приведення законодавчої бази України у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, шляхом створення Митного тарифу України. В його основу покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Більше тут>>

 

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»