• Посилання скопійовано

Як складати податкову накладну при продажі квитків автостанціями через РРО?

Податківці розповіли про особливості складання податкових накладних при здійсненні операцій з постачання автостанціями (філіями) послуг кінцевим споживачам через РРО

Як складати податкову накладну при продажі квитків автостанціями через РРО?

У листі ДФС від 27.11.2017 р. №2715/6/99-99-15-03-02-15/ІПК йдеться про варіанти складання податкових накладних, якщо діяльність з постачання послуг з використанням РРО здійснюється автостанціями (філіями) і при цьому головним підприємством не делеговано їм право на їх складання.

У такому разі платник податку може прийняти рішення щодо складання податкових накладних за щоденними підсумками, якщо на ці операції не була складена окрема податкова накладна, а саме:

  • складати окремі податкові накладні за щоденними підсумками операцій за показниками кожного з таких РРО чи платіжний пристрій;
  • складати одну податкову накладну за щоденними підсумками операцій за показниками усіх РРО чи платіжних пристроїв.

Також податківці зупинилися на правилах складання ПН перевізником та автостанцією. Зокрема, перевезник має складати ПН на повну вартість послуг перевезення. При цьому кошти за надання послуг з перевезення перевізник отримує від автостанції. Відповідно до п. 12 Порядку №1307 у рядку "Особа (платник податку) - покупець" податкової накладної зазначається "Неплатник", а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "100000000000".

А вже автостанція складає податкову накладну на суму, що складається з автостанційного збору та плати за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої). Відповідно до п. 4 Порядку №1307 така ПН складається за щоденними підсумками операцій. У рядку "Особа (платник податку) - покупець" податкової накладної зазначається "Неплатник", а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "100000000000".

Автор: Русанова Ганна

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»