• Посилання скопійовано

Остерігайтеся аферистів: реєстрація податкових накладних відбувається лише в межах чинного законодавства

Податківці закликають остерігатися зловмисників, які за винагороду пропонують прискорити реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі та наголошують, що реєстрація податкових накладних відбувається лише в межах чинного законодавства

Остерігайтеся аферистів: реєстрація податкових накладних відбувається лише в межах чинного законодавства

Час від часу представники бізнес-спільноти регіону отримують інформацію про осіб, які за винагороду нібито можуть "позитивно" вплинути на реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі.

ДФС у Запорізькій області застерігає підприємців від користування подібними послугами та повідомляє, що, реєстрація податкових накладних відбувається тільки в межах чинного законодавства. Вплинути на цю процедуру може лише сам платник податків, підготувавши та надавши необхідний пакет документів. Аферисти, що обіцяють прискорити цей процес, зловживають довірою та маніпулюють інформацією, щодо механізмів роботи СМКОР.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 201 ПКУ рішення про реєстрацію податкової накладної або розрахунку коригування в ЄРПН приймається комісією ДФС тільки на підставі пояснень та/або копії документів про підтвердження реальності операцій.

Крім того, останні зміни, внесені Наказом Мінфіну від 09.11.2017 р. №926, передбачають попереднє подання Таблиці даних платника без наявності факту зупинення реєстрації податкової накладної. Врахування такої Таблиці фіскальною службою протягом 5 робочих днів, дозволить в подальшому уникнути блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі.

Податківці наголошують, що жодних інших способів розблокування податкових накладних у Єдиному реєстрі не існує.

***

Читайте також:

Стережіться шахраїв: ДФС не розсилає SMS-повідомлення про заборгованість

ДФС закликає остерігатись шахраїв

Податківці попереджають про «податкових» шахраїв

Держпраці попереджає про шахраїв під виглядом інспекторів з праці

Кіберполіція розповіла про схеми смс-шахрайств

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»